Una judía americana perdida en Israel

Sara Glidden. Una judía americana perdida en Israel. Norma, 2011. ISBN: 978-84-679-0478-9

Què en podem treure?

Curiós i boníssim còmic sobre el conflicte entre Israel i Palestina.

Curiós, perquè explica l’experiència de l’autora, Sarah Glidden, en el seu primer viatge a Israel, aprofitant el programa “Dret de naixement”, que ofereix a tots els jueus del món una visita programada a Israel. L’autora, tot i ser jueva, té una ideologia marcadament pro-palestina. Així doncs, el viatge se li gira en contra quan va notant que la informació que rep cada dia li dóna l’altra perspectiva del conflicte. No es tractarà de canviar de bàndol, ni de deixar de ser crítica amb les polítiques d’Israel vers els palestins. Però sí que l’ajudarà a entendre’n els punts de vista dels sionistes i, sobretot, la diversitat de punts de vista dins de la mateixa població israeliana.

Boníssim, perquè l’autora aconsegueix que el lector es fiqui en la seva pell amb sensillesa i naturalitat. Tot respira humanitat i experiència vital, però sense tremendismes i amb un bon sentit de l’humor auto-crític.

Mai m’he sentit pro-palestí o pro-israelià. Si de cas, pro-pau. I puc certificar que hi ha persones que treballen per la pau en tots dos bàndols. De la mateixa manera que hi ha persones que treballen per la guerra i l’odi arreu, també. Aquest còmic pot ser de gran ajuda a aquells qui, sobretot, confonen la pau amb la victòria del seu bàndol.

Thanks! You've already liked this