‘Si jo fos nen, mataria tots els dolents’

Ser pare i pacifista és complicat. Fa dies, tornant de l’escola, i sense previ avís, la T (filla, 6 anys), va i em diu: ‘Si jo fos nen, mataria tots els dolents!’. Carambes!

D’entrada, em va preocupar la seva intenció conscient: matar els dolents. Mort el gos, s’ha acabat la ràbia. Massa feixista pel meu gust. Em va costar Déu i ajut fer-li entendre la barbàrie que deia. I no puc assegurar que ho hagi entès a hores d’ara. Però ja se sap, no s’educa en un dia.

Però reflexionant un poc més, em vaig fixar en el masclisme inconscient que demostrava: només si fos nen faria ús de la violència. Deu pensar que a casa no volem que usi joguines bèl·liques perquè és una nena. Només sis anys, però… hauria de començar a emancipar-se com a dona, no trobeu?

Quan estic optimista penso que potser la nena s’ha adonat que la pau és femenina i la violència és masculina. La pau és comprensió, paciència, servei, tendresa, diàleg… I la violència és duresa, força, fatxenderia, competició… Potser un dia també s’adonarà que cal feminitzar tota la població. I quan dic tota vull dir homes i dones, que massa dones tenen comportament de mascle.

En fi, que si em veieu molt ocupat amb l’educació de la xiqueta, no us estranyi. Esperem sortir-nos-en!

Thanks! You've already liked this