Recursos d´educació per la pau a la xarxa

Fa temps que penso que haig de posar en algun lloc del bloc un llistat dels recursos principals d’educació per la pau que es poden trobar a la xarxa, especialment a casa nostra i en català.

Faig un primer intent, i em reservo el dret d’anar-lo actualitzant a mesura que en recordi, o conegui més coses:

Fundació per la Pau: tot i que tota la plana de la Fundació per la Pau és un recurs educatiu en sí mateix, penso que cal destacar, pel que fa a l’educació per la pau, les propostes que trobareu a les seccions Recursos, Activitats i Publicacions. Hi trobareu materials a punt per ser treballats amb el grup, però també documents més genèrics que permeten una aplicació lliure i flexible.

Edualter (Educació Alternativa): una de les planes més veteranes de la xarxa amb materials d’educació per la pau, el desenvolupament, els Drets Humans, l’ecologia, etc. Hi trobareu tant una extensa bibliografia de llibres de pau, com fitxes didàctiques.

Centre de Recursos de la Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament. A la secció corresponent de pau hi trobareu materials d’educació per la pau. En general, hi ha materials proposats per les entitats que formen les Federacions Catalanes d’ONG per la Pau, el Desenvolupament i els Drets Humans.

Secció d’Educació per la Pau de l’Escola de Cultura de Pau. Hi trobareu fitxes didàctiques i llibres d’educació per la pau, especialment de tota aquella part que fa referència a la provenció i resolució de conflictes.

El Rebost. Recursos educatius i pedagògics dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. Fitxes educatives i propostes molt adequades per agrupaments escoltes i esplais. Cal fer una cerca, marcant l’opció d‘educació per la pau i el diàleg.

Paula, de la Fundació Solidaritat UB. Amb molts recursos d’educació per la pau adreçats al professorat.

Thanks! You've already liked this