Pazlestina

Juan Kalvellido. Pazlestina. El viejo topo, 2009. ISBN 978-84-92616-14-5

Més que un còmic, es tracta d’un llibre d’il·lustracions acompanyat de textos. Però com que l’estil del dibuixant és molt proper al còmic, i el contingut, el to i les denúncies i reflexions que s’hi fan són interessants, he decidit afegir-lo a la col·lecció.

Què en podem treure?

Pazlestina és una recopilació de dibuixos de Juan Kalvellido sobre la guerra entre Palestina i Israel. Imatges fetes des de la solidaritat amb les víctimes, compartint el seu patiment i les seves angoixes, i a la vegada denunciant amb força les injustícies i hipocresies que el conflicte comporta.

Ens apropa a la vivència de la guerra dels palestins, la impunitat de l’estat d’Israel, i també denuncia explícitament la comunitat internacional, recordant-nos la seva hipocresia i cinisme constants en relació amb el poble palestí. Finalment hi trobarem reflexions més generals sobre el no-sentit de la guerra.

Les il·lustraciones de Kalvellido ens atrapen alternant i barrejant humor, denúncia, força i tendresa. L’objectiu: no deixar-nos indiferents davant la barbàrie del que està passant amb el poble Palestí.

Thanks! You've already liked this