No us deixeu enganyar per Avatar

avatarLlegeixo sobre la pel·lícula Avatar alguns articles.

Sembla que uns cauen de forma estúpida en depressions perquè el món de Pandora de la pel·lícula Avatar no existeix, i altres valoren el seu missatge ecològic i anti-explotació mineral digne de la millor ONG.

Jo, en canvi, vaig sortir amb la sensació que ens acabaven de marcar un altre gol per l’esquadra. M’explico. En una anotació anterior vaig criticar, com tants, el discurs de justificació de la guerra justa de l’Obama en la cerimònia d’entrega del premi Nobel. Doncs bé, Avatar fa exactament el mateix discurs, però aquest cop, sembla que entra amb vaselina, sense fer mal. La guerra és justa si qui la promou és el bo. Cultura de violència en estat pur.

I funciona. I tant si funciona. Ja m’he trobat comentaris del tipus ‘exageres’ quan he fet aquesta observació. Fins i tot vaig veure al programa Cinema 3 un entrevistat que deia que la pel·lícula era molt pacifista. I és que el cine ho té això. Com que t’entra les idees pel cor més que no pas pel cap, cal estar atents i fer consciència del que t’estan dient, no fos cas.

En fi, si voleu pensar-hi més i encara no ho heu fet, aneu a veure-la, que, malgrat tingui un guió massa edulcorat i previsible, distreu eficaçment durant quasi tres hores, i, els efectes especials i la fotografia s’ho valen. Això sí, millor en 3D. I si cerqueu alternatives, feu una ullada a l’exposició Cinema i Paula llista proposada per la Fundació per la Pau, i tindreu 21 propostes de pel·lis de guais.

Més tard, podeu tornar per aquí i comentem la jugada. Si voleu, és clar. Ens veiem. Adéu. Fins ara. Txau. 3/24.

Thanks! You've already liked this