Los objetivos del milenio en cómic

Pedro Cifuentes. Los objetivos del milenio en cómic. AECID, 2011

Què en podem treure?

El títol ho diu tot: un còmic que ajuda a entendre què són, d’on venen i per a que poden servir els Objectius del Mil·lenni. Fet per un dibuixant de còmics i professor de socials, des d’una perspectiva clarament pacifista (un dels protagonistes és el colom de la pau).

Sovint, quan llegeixo còmics que tenen la intenció d’educar en valors, em trobo que, més que còmics, són textos il·lustrats, amb un intent de tenir el format còmic. Es nota que qui escriu és un escriptor, i qui dibuixa un il·lustrador, però els acostuma a fallar la tècnica, el llenguatge del còmic. Això els torna, sovint, aborrits i panfletaris.

No és el cas d’aquest llibre. I per això m’ha agradat i us el recomano. Té txitxa, i no amaga la seva intenció d’explicar el tema, però ho fa amb un guió i una dinàmica pròpi del suport. A més, està en format pdf amb llicència Creative Commons. O sigui que descarregueu-vos-el i ja el podeu aprofitar a partir d’ara mateix!

Bloc de l’autor: LPXSG: en la clase no se dibuja

PD- Aprofito per recomanar-vos aquest petit vídeo que compara el cost dels Objectius del Mil·lenni amb la despesa militar mundial, que un servidor va fer per la Fundació per la Pau. Penso que pot complementar prou bé el treball a classe amb el còmic:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=tpUdEIftd1I’]

Thanks! You've already liked this