Lampedusa: diuen que ho volen solucionar, però és mentida!

Una de les coses que diferencia la cultura de pau de la cultura de la violència és que en la primera es para atenció a les causes dels problemes, mentre que a la segona es fa èmfasi en eliminar els seus efectes.

En tenim un bon exemple amb la tragèdia vergonyosa de Lampedusa, on el naufragi d’una pastera plena d’immigrants haurà costat la vida a més de 200 persones. Llegeixo avui mateix al diari Ara:

Al centre del debat hi ha l’anomenada llei Bossi-Fini del 2002, que regula l’entrada i la residència d’immigrants a Itàlia, i a la qual el 2009 s’hi va sumar la introducció del delicte d’immigració il·legal, pel qual la fiscalia ha d’obrir una investigació als 155 supervivents de la tragèdia de Lampedusa, que poden ser condemnats a pagar multes de milers d’euros.

Com es pot comprovar, l’èmfasi de les autoritats es posa en com impedir que els immigrants entrin a Europa. Els governants, en general, parlen de prohibir-los l’entrada, cercar-ne responsables directes (mafiosos), del paper de la policia i els guardacostes, de si cal ampliar o eliminar els centres d’internament d’immigrants, de què se n’ha de fer un cop arribats… en resum, de les conseqüències del problema.

Tothom sap quines són les causes de la immigració: la pobresa, les guerres, les violacions dels Drets Humans… què en fem d’això a Europa? Doncs reduïm els pressupostos de cooperació (a Catalunya un 90%!), reforcem la capacitat bèl·lica dels països en conflicte (Egipte avui mateix, Síria…), o tolerem la violació sistemàtica dels Drets Humans dels països amb qui tenim tractes econòmics beneficionsos (Qatar, Marroc, Israel…).

És a dir, les polítiques d’Europa miren de parar la immigració que fabrica ella mateixa. Cultura de violència pura i estúpida!

Thanks! You've already liked this