Dia Internacional de la Pau

Avui, 21 de setembre, és el Dia Internacional de la Pau, declarat per l’ONU. És, doncs, una mica com un aniversari pels que treballem en això de la pau.

Per commemorar-ho, la Fundació per la Pau ha preparat un vídeo prou interessant, en els quals quatre membres del patronat de la Fundació per la Pau fan unes petites reflexions. Us l’adjunto a sota.

No m’ha sorprès gens ni mica que una de les coses sobre les quals fan (perquè cal fer) més èmfasi és la idea que la pau és possible. I no em sorprèn, perquè el derrotisme és un dels grans triomfs de la cultura de violència imperant. Els ‘no hi ha res a fer’, ‘de què serveix això que fas?’ o ‘la violència sempre ha existit, i sempre existirà’ estan a l’ordre del dia.

Doncs no! Un cop vaig llegir una frase que deia ‘El sentiment d’impotència és la primera victòria de la injustícia’. Sempre més l’he recordada per l’impacte positiu que em va suposar. Des d’aleshores sé que el derrotisme no és real, només és imposat per aquells que no volen que res canviï. La impotència no es basa, doncs, en la realitat. És només una eina al servei del poderós, del que ja està bé com està, d’aquell que no necessita la pau, perquè la guerra no li ha arribat o, encara més, el beneficia.

Així doncs, que no ens enganyin: la pau és possible, i tant.

Thanks! You've already liked this