Canvis al bloc (la pau i la veritat)

Com podreu comprovar, he fet alguns canvis al bloc. Per una banda, he mirat de millorar-ne la llegibilitat. Per l’altra, surto de l’armari i abandono el (pseudo)pseudònim* Job el Pacient per a ser jo mateix, Toni Viader, a la xarxa.

I és que això de Job el Pacient va començar com una manera d’anar fent per la xarxa (i la xarxa 2.0) en fase de proves. Versió beta, vaja. La idea era provar les eines abans de llençar-m’hi de cap. Ja feta la prova i veient que això anava de veres, se’m feia cada cop més complicat destriar què havia de fer com a Job i què havia de fer com a Toni. A més, a la Fundació per la Pau no hi treballo pas d’amagat, lògicament, i la barreja entre el jo personal i el jo professional és conscientment inevitada en aquest bloc.

Després de pensar-ho (no massa, ho reconec), he triat no fer servir més el pseudònim. I és que no és massa coherent treballar mig amagat i, al mateix temps, voler fer arribar informacions i reflexions sobre l’educació per la pau a tanta gent com sigui possible.

I, si voleu que anem al fons de les coses, cal dir que els apòstols de la noviolència, especialment Gandhi, relacionen la pau i la veritat de tal manera que no es possible l’una sense l’altra. Certament, la pau no es pot fonamentar en la mentida i l’engany, més pròpia de la guerra. En el paradigma del noviolent, sembla que s’ha d’anar a cara descoberta, amb sinceritat, si es vol canviar alguna cosa de l’oponent.

No crec que passi res greu per treballar amb un nick a la xarxa, i qui ho faci no em tindrà pas com a crític, però tot m’indica que serà més eficient i pràctic fer-ho amb la identitat real. Espero que no trobeu a faltar massa el pobre Job, i que el nou disseny del bloc us faci bé. Que tingueu un bon inici de curs.

*(Pseudo)pseudònim: ja fa temps que tothom sap que jo era qui estava rere aquest nick i, per tant, el pseudònim tampoc ho era del tot.

Thanks! You've already liked this