13 dies

L’altre dia, ens vam trobar de casualitat la pel·li Tretze dies tot just començant a la tele. Ja l’havíem vista, però ens hi vam tornar a enganxar.

És una pel·lícula que explica com es va viure dins la Casa Blanca la crisi dels míssils de Cuba. Ens explica com els germans Kennedy lluiten per a evitar una tercera guerra mundial, que seria amb tota seguretat una catàstrofe nuclear. Com que són fets reals, malgrat no tenir escenes d’acció, la pel·lícula posa els pèls de punta: quan veus que els propis comandaments militars americans fan la guitza als polítics per aconseguir anar a la guerra, fa por.

Diuen els militars que ‘si vols la pau, prepara la guerra’. I la teoria reina de la guerra freda era la dissuassió nuclear, segons la qual ens armem justament per a evitar-la. Però a la realitat s’imposa la lògica: si et passes la vida preparant una cosa, al final la voldràs dur a terme, no?

Feta la reflexió, m’adono que potser no tinc raó, ja que encara no hem patit la guerra nuclear malgrat la seguim preparant… però no em quedo tranquil, la veritat.

La pel·li la recomano, això sí.

Thanks! You've already liked this